Σε καλό δρόμο το νέο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας


Σε εξέλιξη η μελέτη για την κατεδάφιση των παλαιών φυλακών και την ανέγερση νέου κτιρίου, αλλά και η μελέτη για την πλήρη ανακαίνιση του υπάρχοντος μεγάρου.

O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ύστερα από τη συνεχή συνεργασία μας για την αναβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών στο Νομό μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήριος Χατζηγάκης και η Διοίκηση της Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε. με πληροφόρησαν για την πορεία των έργων που αφορούν στη συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και στην ανέγερση νέας πτέρυγας, στη θέση των παλαιών φυλακών.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες που περιλαμβάνουν:

  1. Την κατεδάφιση των παλαιών φυλακών και την ανέγερση νέου πενταόροφου κτηρίου, σε λειτουργική σύνδεση με το υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, που θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών.
  2. Την πλήρη ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου στα οικοδομικά του μέρη (δάπεδα, κουφώματα, στέγη, χώροι υγιεινής, εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, χρωματισμοί κλπ.) και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (φωτισμός, ψύξη/θέρμανση κλπ.)

Οι μελέτες αυτές εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2008. Τα έργα προγραμματίζεται να εκτελεστούν εντός του 2009 με τον προϋπολογισμό τους να ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω έργα επιλύουν οριστικά τα χρόνια προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και αναβαθμίζουν σημαντικά τόσο τις υποδομές του όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.»

Προηγούμενο άρθρο διευκρινήσεις για την διαχείριση των νερών της Λ. Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Δεν ξεχνάμε - Τιμάμε τον Χαρίλαο Φλωράκη - 18-19-20/7