Σπ. Ταλιαδούρος: «Να επισπευτούν οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης αγροτικού ιατρού στα Βραγκιανά Καρδίτσας»


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος,  με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης αγροτικού ιατρού στα Βραγκιανά Καρδίτσας.

 Ειδικότερα, η ερώτηση έχει ως εξής:

«Εγκαταλελειμμένοι αισθάνονται οι κάτοικοι των Βραγκιανών του Δήμου Αχελώου Καρδίτσας, καθώς με την ολοκλήρωση της  υπηρεσίας υπαίθρου του υπόχρεου αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών από το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και μεσούσης της χειμερινής περιόδου ακόμη δεν έχει γίνει κάλυψη της θέσης από άλλο γιατρό.

Συγκεκριμένα , με την από 8/12/2010 παραίτηση της υπηρετούντος ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών, το ιατρείο παραμένει κλειστό, στερώντας από τους  τριακόσιους μόνιμους κατοίκους του ορεινού και απομακρυσμένου αυτού χωριού  ακόμη και τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη, αυξάνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων. Λαμβάνοντας  υπόψη ότι  οι μισοί από τους μόνιμους κατοίκους είναι ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο αποκλεισμός του χωριού από τα παρακείμενα χωριά ή και πόλεις του Νομού αποτελεί συχνό φαινόμενο,  γίνεται  αντιληπτό ότι η όποια καθυστέρηση τοποθέτησης νέου αγροτικού ιατρού θέτει σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας.

Καθώς, η προσωρινή λύση της μερικής κάλυψης των αναγκών του ως άνω ιατρείου (μια μέρα την εβδομάδα)  από γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου του Αργυρίου, σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε μικρό μέρος των τακτικών ιατρικών επισκέψεων των κατοίκων Βραγκιανών πόσο μάλλον τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες κάλυψης της κενής θέσης αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών Καρδίτσας;»                                                     

Προηγούμενο άρθρο 5νθήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση μηχανικών στην Καρδίτσα