Σπ. Ταλιαδούρος: «Την απλούστευση της διαδικασίας εξέτασης και την άμεση συγκρότηση των Υγειονομικών Επιτροπών από το ΚΕΠΑ προς όφελος των αιτούντων εξέταση ασθενών»


Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο, ζητά την απλούστευση της διαδικασίας εξέτασης και την άμεση συγκρότηση των Υγειονομικών Επιτροπών από το ΚΕΠΑ προς όφελος των αιτούντων εξέταση ασθενών καθώς πολλοί απ΄ αυτούς στηρίζονται οικονομικά στην χορήγηση της σύνταξης αναπηρίας που δικαιούνται.

 

Ειδικότερα η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

 

«Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, ορίζεται ότι οι αιτούντες εξέταση περί καθορισμού ποσοστού αναπηρίας για λόγους υγείας, εξετάζονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές (ανά Νομό). Την ευθύνη συγκρότησης αυτών των επιτροπών καθώς και τον προγραμματισμό εξέτασης των ασθενών ρυθμίζει το ΚΕΠΑ (Αγ. Κων/νου 8, Αθήνα).

Όμως παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση (πέραν του έτους) στον ορισμό ημερομηνίας εξέτασης από τις Υγειονομικές  Επιτροπές των αιτούντων ασθενών. Το πρόβλημα αυτό έχει και οικονομικές διαστάσεις κυρίως όταν οι ασθενείς αιτούνται εξέταση περί καθορισμού ποσοστού αναπηρίας για ενδεχόμενη χορήγηση Σύνταξης Αναπηρίας, καθώς παραμένουν χωρίς εισόδημα για όλο αυτό το χρονικό διάστημα από της αιτήσεώς των μέχρι και την ενδεχόμενη χορήγηση της Αναπηρικής Σύνταξης.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο Υπουργός

Προτίθεται να λάβει μέτρα συντόμευσης του χρόνου εξέτασης των αιτούντων ασθενών από τις αρμόδιες Υγειονομικές επιτροπές (ΚΕΠΑ), επισπεύδοντας την συγκρότηση των επιτροπών και τον προγραμματισμό εξέτασης των ασθενών;»

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Τριτέκνων της Καρδίτσας - Στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης
Επόμενο άρθρο K. Kερασιώτης: «Τα Φώτα του αυτοκίνητου σας»