ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


 Καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής των Special Olympics Αθήνα 2011 πλησιάζει, η οργανωτική επιτροπή έχει ανεβάσει ρυθμούς, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τον λαμπρό αυτό εορτασμό, στον οποίο θα συμμετέχει και η Καρδίτσα.

 Αναλυτικά

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρότυπα Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η «Φλόγα της Ελπίδας» θα ταξιδέψει μεταφέροντας το μήνυμα των Αγώνων και θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να ανάψει τον βωμό στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να σημάνει την επίσημη Έναρξη των Αγώνων. Σε ότι αφορά τη δάδα σχεδιάστηκε από τον οίκο Ζολώτα και συνδυάζει δύο κλασσικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού, τον Μαίανδρο και τον κίονα Ιωνικού ρυθμού. Μια δάδα κόσμημα που σχεδιάστηκε με ελληνικό πνεύμα σε σύγχρονη κοπή. Η δάδα, σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, έχει ύψος 50 εκατοστά, βάρος 1,6 κιλά περίπου και κατασκευάστηκε από αλουμίνιο. Το αρχαίο ελληνικό διακοσμητικό στοιχείο, ο Μαίανδρος, είναι Σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου, της Αιωνίας Ζωής, αλλά και έμβλημα του ακατόρθωτου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Με αυτό το δυνατό σύμβολο η Φλόγα της Ελπίδας θα διασχίσει τις πέντε ηπείρους μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης και ελπίδας.

Πρόγραμμα «Host Town»

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα “Host Town” που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011 αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τους αθλητές που θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ για τους Έλληνες πολίτες συνιστά μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία. Πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα, οι Διεθνείς Αποστολές θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες, και στις 13 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας. Μέσα από μια σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητές Special Olympics από περισσότερες από 185 χώρες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε πόλεις και νησιά της Ελλάδος, να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους πριν τους Αγώνες. Το πρόγραμμα «Host Town» δεν θα αποτελέσει μια συναρπαστική εμπειρία μόνο για τους αθλητές. Θα είναι μια πλούσια σε συναισθήματα εμπειρία, για όλες τις τοπικές κοινωνίες που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Ο θρίαμβος της Θέλησης και η δύναμη της Προσπάθειας, βασικές Αρχές των Αγώνων, θα μεταδοθούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Καθώς η κάθε πόλη θα ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους αθλητές των Special Olympics από όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας θα γεμίσει τις καρδιές όλων μας. Σχεδόν 10.000 αθλητές και προπονητές, μέλη των Διεθνών Αποστολών Special Olympics, θα φιλοξενηθούν παράλληλα σε πόλεις και νησιά όλης της χώρας, με στόχο, φεύγοντας από την Ελλάδα οι αποσκευές τους να είναι γεμάτες από τις αρετές για τις οποίες φημίζεται ο τόπος, την εξυπηρέτηση, την ευγένεια, την καλοσύνη και τη ζεστή φιλοξενία.

Στην Καρδίτσα

Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στην Καρδίτσα θα γίνει τη Δευτέρα 13/6. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

11.15 π.μ. – Έναρξη λαμπαδηδρομίας. Διαδρομή: Πλ. Πλαστήρα – Πεζόδρομος Τερτίπη – Κεντρική Πλατεία

11.30 π.μ. – Έναρξη τελετής. Διάρκεια τελετής 45 λεπτών

12.15 μ.μ. – Λήξη τελετής. Αναχώρηση μέσω πεζόδρομου Τερτίπη  και στο τέρμα του πεζοδρόμου θα είναι σταθμευμένο το πούλμαν για τη μεταφορά σε εστιατόριο για γεύμα

Για την ομαλή διεξαγωγή και της ασφάλεια της Λαμπαδηδρομίας έχει επιφορτιστεί η ΕΛ.ΑΣ. η οποία θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα σε κάθε πόλη.

Προηγούμενο άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο εμπορικός σύλλογος Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Εκδρομή πραγματοποίησαν το 1ο και 3ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δ. Καρδίτσας