ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ


  Χωρίς βενζίνη έχει μείνει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των πρατηρίων καυσίμων στη Καρδίτσας λόγω της απεργίας των βυτιοφόρων. Το ποσοστό των πρατηρίων που έχουν ξεμείνει από καύσιμα ανέρχεται στο 95% σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου βενζινοπωλών Καρδίτσας κ. Μπάμπη Μαργαρίτη. Ενώ στα πρατήρια που δεν έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων και οι οδηγοί περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ. Για σήμερα Τετάρτη η κατάσταση αναμένεται να είναι δραματική καθώς κανένα πρατήριο δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές. Ο κ. Μαργαρήτης τόνισε ότι ο κόσμος πανικοβλήθηκε για το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς καύσιμα λόγω της έπ’ άριστον απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και «έτρεξε» να γεμίσει τα ρεζερβουάρ έστω και αν δεν το χρειαζόταν άμεσα.

    Οι απεργοί δείχνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους, συνεχίζοντας έπ’ αόριστον την απεργία τους. Μάλιστα, οι βυτιοφορείς έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα προβούν σε αποκλεισμό των διυλιστηρίων, ώστε να αποτρέψουν τη μεταφορά καυσίμων από ιδιωτικά βυτιοφόρα εταιρειών εμπορίας καυσίμων.  

  Να μην απεργήσουν αποφάσισαν χθες οι βενζινοπώλες στη συνεδρίαση που είχαν. Μιας και δεν υπάρχουν καύσιμα δεν μπορούμε ούτως ή άλλως να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης. Ο συλλόγου βενζινοπωλών Καρδίτσας  είναι κατά της διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου υποδομών που προβλέπει κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, καταργείται η απόσταση των 200 μέτρων που πρέπει να έχει το ένα πρατήριο από το άλλο, διατηρείται όμως η απόσταση των 50 μέτρων από χώρους μαζικής συνάθροισης.

Προηγούμενο άρθρο Ζημιές από χαλαζόπτωση των Δ. Ταμασίου, Σοφάδων & Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων (πριμοδότηση εκρίζωσης)