Πρωτοφανής η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις – Έκλεισαν τα πάντα στην Καρδίτσα


Όχι απλά μαζική, αλλά πρωτοφανής υπήρξε η συμμετοχή των Καρδιτσιωτών στη σημερινή 24ωρη γενική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Για άλλη μια φορά, πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις : μία από το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Συνδικάτα του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Επιστημονικούς, Τεχνικούς και άλλους φορείς στην κεντρική πλατεία, και μία από το ΠΑΜΕ, στον ίδιο χώρο, αλλά σε διαφορετικό σημείο.
Ωστόσο, ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που συμμετείχε που ολόκληρη η πλατεία είχε κυριολεκτικά βουλιάξει από διαμαρτυρόμενους.
Στα αξιοσημείωτα ήταν ότι αυτή τη φορά δεν άνοιξαν όλη την ημέρα ούτε τα εμπορικά καταστήματα, ούτε οι καφετέριες, οι φούρνοι κλπ. εκτός από ελάχιστες έως μηδαμινές εξαιρέσεις.
Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ απηύθυναν οι Πρόεδροί τους κ. Γιώργος Καπράνας και Γιώργος Μπατράς αντίστοιχα.
Ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επιστολή φορέων της Καρδίτσας προς τους τοπικούς βουλευτές
Σε καθολική σύσκεψη όλων των φορέων του Ν. Καρδίτσας που έγινε την Πέμπτη 28-1-2016 στο Εργατικό Κέντρο αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή σε όλους τους Βουλευτές του Νομού και να απαιτήσουμε να μην ψηφίσουν το προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό έκτρωμα που θα ισοπεδώσει την κοινωνική ασφάλιση και θα οδηγήσει μεγάλα κοινωνικά κομμάτια του λαού στη φτωχοποίηση. Γιατί πέρα από την εκ νέου μείωση των συντάξεων, με την εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται μέσω αυτού, οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο και αφανισμό μεγάλο αριθμό ενεργού πληθυσμού από το χώρο των επιστημονικών και τεχνικών κλάδων, ελεύθερων
επαγγελματιών και αγροτών.
ΖΗΤΑΜΕ την απόσυρση του και μέσα από ένα ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους φορείς και κλάδους την κατάθεση ενός βιώσιμου, κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος που θα παρέχει αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ-
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ-ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ -ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ- ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΟΑΕ )- ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Προηγούμενο άρθρο Οι γυναίκες του Παλαμά στηρίζουν τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Το ΠΑΜΕ έστειλε το δικό του αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στο ασφαλιστικό