Από 23-24 Μαϊου η Β ΄ Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ


Το διήμερο 23 και 24 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η Β ΄ Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μικτών Χορού που διοργανώνεται από την Καλλιτεχνική Εταιρία «Δρυάδες εν Πλω» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρδίτσας όπου η μουσική και ο χορός αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό για δύο μοναδικές τρίωρες παραστάσεις.

Φέτος, συμμετέχουν 21 ομάδες από όλη την Ελλάδα, με πολυάριθμες αποστολές καθώς και πλήθος εθελοντών που θα φτιάξουν ξανά μια αγκαλιά αγάπης και θετικής ενέργειας για τους συμμετέχοντες.

Στους στόχους της Συνάντησης αναφέρθηκαν αναλυτικά οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, το πρωί της Τρίτης, στην Αντιπεριφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε πως «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας να διοργανώνεται για δεύτερη φορά μια τέτοια Συνάντηση. Εκδηλώσεις σαν και αυτή αναδεικνύουν ένα κοινωνικό πρόσωπο και αποτελούν ένα εφαλτήριο για μια καλύτερη κοινωνία ίσων ευκαιριών. Η Καρδίτσα είναι κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι τιμή που γίνεται μια τέτοια διοργάνωση στην πόλη μας. Ο πολιτισμός και η Τέχνη δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη ζωής».

Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Γεννάδιος ανέφερε : «Η επιμονή όλων των φορέων στα πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά. Η Καρδίτσα είναι πρωτοπόρος. Εμείς ως Δήμος θα βοηθήσουμε και η συμπαράστασή μας θα είναι πολύπλευρη. Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε κοινωνοί αυτής της διοργάνωσης».

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη της Καλλιτεχνικής Εταιρίας «Δρυάδες εν Πλω» κ. Μαρία Καραπαναγιώτη επεσήμανε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση αφορά όλη την κοινωνία και κάλεσε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί.

Πιο αναλυτικά, τόνισε τα ακόλουθα : «Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης που έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2014, με τη συμμετοχή φορέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού, καθώς και Ομάδων Χορού ΑμεΑ και μεικτών Ομάδων Χορού από τον ελληνικό χώρο.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης  είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού. Η συνύπαρξη στη σκηνή ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις».

Ώρες λειτουργίας : Σάββατο 5.30μ.μ. – 8.30μ.μ. και Κυριακή 10.30πμ. – 1.30μ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσλήψεις στις κατασκηνώσεις της Νεράϊδας
Επόμενο άρθρο Ιερές Ακολουθίες για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων