Με στάσεις εργασίας απαντούν οι γιατροί της Καρδίτσας – Στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου


Με στάσεις εργασίες από την Δευτέρα 23 Μαϊου έως την Παρασκευή 27 Μαϊου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα απαντήσουν αρχικά οι γιατροί της Καρδίτσας στους «σοφούς» του Υπουργείου Υγείας που αποφάσισαν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Χθες ο τοπικός Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών πραγματοποίησε συνέλευση στην οποία κάλεσαν όλους τους φορείς του Νομού να σταθούν στο πλευρό τους και να αγωνιστούν για ένα αυτόνομο νοσοκομείο, στη βάση της δωρεάν και δημόσιας υγείας.

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Αθανασίου, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η πρόταση που επιχειρείται να περάσει από τους λεγόμενους ΄΄σοφούς΄΄ και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας με την απομάκρυνση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της ΩΡΛ και της Μαιευτικής πιστεύουμε ότι δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό θα αγωνιστούμε ώστε να υπάρχει η αυτοτέλεια και η αυτοδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου. Τόσο εδώ όσο και στα γειτονικά Τρίκαλα. Βέβαια, υπάρχει ένα ειδικό θέμα που οφείλουν οι ΄΄σοφοί΄΄ και συγκεκριμένα ο κ. Λιαρόπουλος να απαντήσει: πως βγαίνει το -1 ως βαθμός αξιολόγησης σε ένα Νοσοκομείο το οποίο είναι καθ ΄ όλα μάχιμο, εφημερεύει καθημερινά και θα έλεγα πως έχει νοσηλεύσει χιλιάδες κατοίκους, χιλιάδες ανθρώπους τόσο του Νομού Καρδίτσας, όσο και των γειτονικών Νομών. Παρακαλούμε τους βουλευτές, τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους πολίτες αυτής της πόλης να ενώσουν μαζί μας τις φωνές τους ώστε να μείνει αυτόνομο το Νοσοκομείο μας στη βάση και στην περίθαλψη της δωρεάν και δημόσιας υγείας».

Για τη ΜΕΘ

«Σε μία εποχή όπου ετησίως έχουμε, δυστυχώς, 2.500 θανάτους από έλλειψη κλίνης της ΜΕΘ, επιχειρείται η απομάκρυνσή της. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν και ένα στοιχείο ποιότητας θα έλεγα του κάθε Νοσοκομείου. Εάν απομακρυνθεί η ΜΕΘ δεν θα είναι οι παρενέργειες μόνον της έλλειψης των δύο κλινών, των έξι κλινών, αλλά θα είναι και οι παρενέργειες όσον αφορά στις χειρουργικές επεμβάσεις των χειρουργών και των ορθοπεδικών. Γιατί πολλές φορές μετά από κάποιο χειρουργείο χρειάζεται – έστω για λίγες ώρες – οι άνθρωποι αυτοί να πάνε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εάν αυτή φύγει σίγουρα θα υπάρχει και μία υποβάθμιση και σε σχέση με τα χειρουργεία που γίνονται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο μας. Και φυσικά όλη αυτή η κατάσταση θα είναι σε βάρος των πολιτών οι οποίοι θα φεύγουν ή για Λάρισα ή για Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Η κοινωνία της Καρδίτσας βιώνει αίσθημα αδικίας»
Επόμενο άρθρο Από τις 20 έως τις 22 Μαϊου στην Καρδίτσα η 20η Οδοντοστοματολογική Σύνοδος Θεσσαλίας