Το Αρτεσιανό, Παλαιοκκλήσι & Ρούσσο επισκέφθηκε ο Νομάρχης


  Το  Αρτεσιανό, το Παλαιοκκλήσι και το Ρούσσο επισκέφθηκε ο  Νομάρχης  Φώτης Αλεξάκος μαζί με συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, το Νομάρχη συνόδευσαν οι Αντινομάρχης Θάνος Τότσικας και Ερμιόνη Βασιλού, οι πρώην Αντινομάρχες Αθηνά Πέτσα και Μιχάλης Καρατσιώρης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαρία Αποστολοπούλου ο Γενικός Γραμματέας Γκούβης Αποστόλης και η Μπακαλάκου Ρούλα από το Γραφείο Επικοινωνίας.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αρτεσιανό στο καφενείο του κ Τσιάμου όπου το Νομάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κωνσταντίνος Τασιόπουλος και πολλοί κάτοικοι του χωριού.  Τα βασικά αιτήματα που έθεσαν στο Νομάρχη ήταν η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του οικισμού και 2 γεφυρών στο «Μέγα», ο καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων, ο καθαρισμός του κεντρικού δρόμου από τα κλαδιά και ζήτησαν τη συνδρομή του Νομάρχη για την εκτίμηση της σεισμικής επικινδυνότητας από εξειδικευμένο συνεργείο για το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο ο Νομάρχης ανέφερε πως οι παρακάμψεις των οικισμών Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας διότι πρόκειται για εθνική οδό. Η Νομαρχία έχει συντάξει όλες τις απαραίτητες μελέτες για λογαριασμό της αφού θεωρεί το έργο πρώτης προτεραιότητας και η εκτίμηση είναι πως το έργο θα ενταχθεί και πως μέχρι το 2010 θα αρχίσει η κατασκευή του. Οι γέφυρες στο Μέγα είναι μεγάλου προϋπολογισμού και θα πρέπει να βρεθεί ειδικό πρόγραμμα για την κατασκευή τους. Για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων ανέφερε πως αν και  μετά την κατάργηση της ΥΕΒ  οι δυνατότητες είναι περιορισμένες, η Νομαρχία θα κάνει ότι καλύτερο στα πλαίσια του δυνατού. Σχετικά με τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου, η Νομαρχία ήδη έχει κάνει παρεμβάσεις στη ΔΕΣΕ που άμεσα θα προβεί σε βελτίωση της ορατότητας του δρόμου. Για το ζήτημα του σχολείου ο Νομάρχης ανέφερε πως και οι τρεις διαφορετικές ομάδες μηχανικών που το εξέτασαν αποφάνθηκαν ότι το κτίριο είναι στατικά επαρκές.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παλαιοκκλήσι  όπου το Νομάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  Παναγιώτης Παπαθανασίου και οι κάτοικοι του χωριού στο κοινοτικό κατάστημα. Το βασικότερο αίτημα που έθεσαν στο Νομάρχη ήταν η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και βιοτεχνιών της περιοχής, η συντήρηση του κεντρικού δρόμου από Καρδίτσα κυρίως από τα χόρτα των πρανών, η συντήρηση κεντρικών στραγγιστικών τάφρων και η επισκευή της στέγης του σχολείου.

Για το θέμα του περιφερειακού δρόμου ο Νομάρχης ανέφερε πως παρότι είναι θέμα του Δήμου θα εξετασθεί η δυνατότητα βοήθειας από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για τη συντήρηση του κεντρικού δρόμου πως δίνεται έμφαση στη βελτίωση της ορατότητας και για τη συντήρηση των στραγγιστικών τάφρων πως γίνεται προσπάθεια να συντηρούνται στα πλαίσια του δυνατού.

Η  τελευταία συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στο Ρούσσο όπου το Νομάρχη υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Θεοφάνης Βότσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννης Καραγκούνης και πολλοί κάτοικοι στο καφενείο της κ. Τζαβέλλα.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε  τέθηκαν στο Νομάρχη τα θέματα που αφορούν την περιοχή όπως την κατασκευή διαδημοτικού δρόμου Ρούσσου- Κρύας Βρύσης, αποκατάσταση πετρόκτιστου σχολείου και διάφορα προβλήματα στον αναδασμό της Αγιοπηγής.  

Για τα θέματα που τέθηκαν στο Ρούσσο ο Νομάρχης ανέφερε πως θα κατασκευασθεί ο δρόμος Ρούσσο -Κρύα Βρύση σε συνεργασία με τους Δήμους. Σε πρώτη φάση θα κατασκευασθεί  τμήμα 1500 μέτρων (750 μέτρων από την Κρύα Βρύση και 750 μέτρα από την πλευρά του Ρούσσου) από τη Νομαρχία και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί από τους Δήμους. Για τα προβλήματα με τον αναδασμό ανέφερε πως δόθηκε εντολή να δοθεί η νομή των νέων αγροτεμαχίων για να υποβληθούν άμεσα οι ενστάσεις καθώς πρέπει ο αναδασμός να τελειώσει  για να γίνουν τα παράλληλα έργα του αγροκτήματος.

Σε αναφορές που έκανε γενικά για το έργο της Νομαρχίας ο Νομάρχης ανέφερε πως απο τα χρήματα που διαχειρίζεται η Νομαρχία (Κ.Α.Π.) κατά 90% διατίθενται για τον αγροτικό τομέα. Στα πλαίσια αυτά έγινε το αντλιοστάσιο στο «ΜΕΓΑ» και ένα τεχνικό γεφύρι στην περιοχή.  Στο πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης ανέφερε επίσης πως  είμαστε πρωτοπόροι σε πανελλήνια κλίμακα. Τέλος, προωθείται η αντικατάσταση των κεντρικών διωρύγων του αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού, με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Μπαλτατζής προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ.

Για θέματα που τέθηκαν σχετικά με την ποιότητα του νερού ύδρευσης, πέρα από την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού των παραλίμνιων περιοχών, ο Νομάρχης είπε πως πρέπει να αναζητηθεί η γενεσιουργός αιτία της οσμής, όπως είναι για παράδειγμα τα οργανικά και φυτικά υπολλείματα, την ιχθυοπανίδα, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.    

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής και τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων για την υποδοχή αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί.  «Προσπαθούμε συνεχώς σα Νομαρχιακή Αρχή  να είμαστε κοντά στον πολίτη, να ακούμε τα προβλήματά  και να τα ιεραρχούμε και σε συνεργασία με όλους τους φορείς Βουλευτές, Δημάρχους, Γ.Γ.Π. Θεσσαλίας και  Επιμελητήριο, ώστε να προωθούμε την επίλυσή τους. Σε όλες τις υπηρεσίες έχουμε δώσει εντολή για άμεση εξυπηρέτηση  των πολιτών. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και εγώ και οι συνεργάτες μου», δήλωσε ο Νομάρχης μετά  το πέρας των επισκέψεων.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η ΤΕΔΚ για τα έργα εκτροπής του Αχελώου
Επόμενο άρθρο Τελικά το Πολυτεχνείο ενώνει ή χωρίζει;